Když máte hluboko do kapsy.
Ingredience:
(pro 4 porce)
4 střední cibule (já jsem použila dvě bílé a dvě žluté)
3 lžíce kachního sádla (když nemáte, doporučuji máslo před olejem)
1,5 l vývaru (když bude nejhůř, spraví to bujón, samotná voda nestačí)
150 ml bílého vína průměrné kvality a sladší vůně
3 kuličky nového koření
4 kuličky černého pepře
2 bobkové listy
2 lžíce cukru
½ lžičky soli
1 l vody
Postup:
Cibuli oloupejte, omyjte a nakrájejte na kolečka.
V kastrolu rozpusťte sádlo a cibuli na něm opeče – za stálého míchání, aby se nepřipálila.
Když je cibule zlatá, zalijte ji horkým vývarem, přidejte koření a asi 0,5 l převařené vody a vařte aspoň hodinu na slabším ohni, aby se vám zbytečně nevyvařila voda.
Po hodině ochutnejte, přilijte víno, podle potřeby vodu a podle chuti trochu cukru.
Vařte klidně ještě hodinu, dokud není cibule měkká.
Tip:
Nejlépe chutná s chlebem, můžete – po vzoru našich restauratérů – přidat na dno talíře i trochu sýru.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.