Jako malá jsem lišky na smetaně měla ráda, pak mi přestaly chutnat a až v pozdějším věku jsem si k nim opět našla cestu. Možná to bude i receptem, kdy je už nejím v omáčce s bramborama či knedlíkem, ale pěkně elegantně, s těstovinami, voňavé a nakrájené na velké kusy.
Když chcete tradiční kuchyni s netradiční přílohou.
Ingredience:
(pro 2 osoby)
3 zámotky tagliatelle
hrst lišek (cca 400 g)
1 větší cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce octa
250 ml smetany ke šlehání
větvička rozmarýnu
1 panák sladšího bílého vína
sůl
pepř
Postup:
Lišky důkladně očistíme a pokrájíme asi na 2 cm dlouhé kousky.
Tagliatelle uvaříme al dente.
Na pánvičce rozpustíme máslo a zlehka na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek. Asi po 4 minutách přidáme lišky, promícháme, přidáme ocet, zaklopíme a necháme dusit zhruba 10 minut.
Po 10 minutách přidáme smetanu, rozmarýn, bílé víno, sůl a pepř. Necháme ještě asi 4 minuty probublávat a pak smícháme s již připravenými tagliatellemi.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.