Lišky se špetkou Francie.
Ingredience:
1/2 balení listového těsta
4 vejce
velká lžíce másla
2 hrnky lišek
1/2 větší cibule
100 g tučného sýra, nastrouhaného
200 ml smetany (12 %)
150 ml mléka
sůl
pepř
rozmarýn
Postup:
Těsto vyválíme a vložíme do nádoby, ve které budeme quiche péct. Dno propícháme vidličkou.
Lišky očistíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky.
Postup:
Těsto vyválíme a vložíme do nádoby, ve které budeme quiche péct. Dno propícháme vidličkou.
Lišky očistíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky.
na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme lišky, cibuli, zaklopíme pokličkou a necháme cca 10 minut svému osudu na středně rozpálené plotně.
Vajíčka smícháme se smetanou a mlékem, přidáme sůl, pepř a rozmarýnu a nakonec lišky s cibulí.
Vše nalijeme do pečící misky na těsto.
Pečeme asi hodinu na 150°C, dokud směs neztuhne.
Pečeme asi hodinu na 150°C, dokud směs neztuhne.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.