Liškový quiche

Letošní úroda hub byla tak velká, že by se snad daly sekat kosou, kdyby v lese nepřekážely stromy.  A tak po liškách s vajíčky a liškách na smetaně přišel na řadu i liškový quiche. Ne, že bych jiné houby nesbírala, ale recept na masáky na sádle dodat nemůžu, protože jsme vždy všechny snědli dřív, než je bylo možné vyfotit.

Lišky se špetkou Francie.




Ingredience:
1/2 balení listového těsta
4 vejce
velká lžíce másla
2 hrnky lišek
1/2 větší cibule
100 g tučného sýra, nastrouhaného
200 ml smetany (12 %)
150 ml mléka
sůl
pepř
rozmarýn


Postup:
Těsto vyválíme a vložíme do nádoby, ve které budeme quiche péct. Dno propícháme vidličkou.
Lišky očistíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. 
na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme lišky, cibuli, zaklopíme pokličkou a necháme cca 10 minut svému osudu na středně rozpálené plotně. 
Vajíčka smícháme se smetanou a mlékem, přidáme sůl, pepř a rozmarýnu a nakonec lišky s cibulí.
Vše nalijeme do pečící misky na těsto.
Pečeme asi hodinu na 150°C, dokud směs neztuhne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.