Když nemáte rádi květákový mozeček.
Ingredience:
(pro 2 osoby)
1 menší květák
2 střední vejce
3 lžíce polohrubé mouky
3 stonky jarní cibulky
sůl
pepř
mletá červená paprika
Postup:
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme ho v osolené vodě. Vařit se bude cca půl hodiny.
Mezitím předehřejeme troubu na 175°C a připravíme si plech, který pokryjeme pečícím papírem.
Uvařený květák scedíme, rozšťoucháme šťouchadlem na brambory a přidáme na úzké kroužky nakrájenou jarní cibulku. Dál přidáme vajíčko, sůl, pepř, červenou papriku a mouku. Důkladně promícháme.
Konzistence může být jako lehce řidší pudink, ale to díky pečení v troubě nevadí.
Ze směsi vytvoříme na plechu placičky – jedna placička cca 1,5 polévkové lžíce.
V troubě pečeme 20 minut a pak na posledních 10 minut přepneme na gril.
Tip:
Do směsi můžete přidat i trochu šunky nebo slaniny, pokud se bez masa neobejdete.
Uvařený květák scedíme, rozšťoucháme šťouchadlem na brambory a přidáme na úzké kroužky nakrájenou jarní cibulku. Dál přidáme vajíčko, sůl, pepř, červenou papriku a mouku. Důkladně promícháme.
Konzistence může být jako lehce řidší pudink, ale to díky pečení v troubě nevadí.
Ze směsi vytvoříme na plechu placičky – jedna placička cca 1,5 polévkové lžíce.
V troubě pečeme 20 minut a pak na posledních 10 minut přepneme na gril.
Tip:
Do směsi můžete přidat i trochu šunky nebo slaniny, pokud se bez masa neobejdete.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.