Placičky z květáku


Květákové placičky řadím do stejné kategorie jako lívance, bramboráky, cuketové placičky a všechny další placky, kde se používá trocha mouky a vajíčka a cílem je, aby placka držela pohromadě, ideálně na pánvi. Osobně smažení nevyznávám, takže co lze, peču v troubě. Stejně jako tyhle placičky. Jsou mnohem dietnější, nemusíte stát půl hodiny v kuse u sporáku a navíc jsou všechny upečené naráz.


Když nemáte rádi květákový mozeček.


Ingredience:
(pro 2 osoby)

1 menší květák
2 střední vejce
3 lžíce polohrubé mouky
3 stonky jarní cibulky
sůl
pepř
mletá červená paprika

Postup:
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme ho v osolené vodě. Vařit se bude cca půl hodiny.

Mezitím předehřejeme troubu na 175°C a připravíme si plech, který pokryjeme pečícím papírem.

Uvařený květák scedíme, rozšťoucháme šťouchadlem na brambory a přidáme na úzké kroužky nakrájenou jarní cibulku. Dál přidáme vajíčko, sůl, pepř, červenou papriku a mouku. Důkladně promícháme.
Konzistence může být jako lehce řidší pudink, ale to díky pečení v troubě nevadí.

Ze směsi vytvoříme na plechu placičky – jedna placička cca 1,5 polévkové lžíce.

V troubě pečeme 20 minut a pak na posledních 10 minut přepneme na gril.


Tip:
Do směsi můžete přidat i trochu šunky nebo slaniny, pokud se bez masa neobejdete.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.