Salát s fazolemi a petrželovou zálivkou

Salátů není nikdy dost a stejně tak není dost nápadů a různých kombinací. Tenhle se hodí jako příloha, nebo ho můžete v létě použít jako hlavní jídlo. Díky fazolím má i dostatek bílkovin, takže by měl zasytit i velké jedlíky.

Když chcete trochu jinou zálivku.




Ingredience:
(pro 2 osoby, jako lehká večeře)
půlka kadeřavého salátu
1 balení sterilovaných bílých fazolí
svazek ředkviček
hrstka (tak 1,5 polévkové lžíce) najemno nasekané petrželky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička balsamico octa
špetka soli

Postup:
Salát omyjeme, lehce osušíme a natrháme na kusy.
Fazole propláchneme a ředkvičky umyjeme a nakrájíme na kousky.

Ve vedlejší misce smícháme olej, ocet, sůl a petrželku. Mícháme důkladně, aby se chutě spojili.
Nakonec smícháme dohromady úplně všechny přísady a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.