Hemenex - věčná klasika

Jsou recepty, které jsou prověřené generacemi a mnoha lety poctivého tréninku v přípravě. Přesto, když
člověk uvažuje, co zrovna toho či onoho dne uvařit, na tyhle základní pochoutky si málokdy vzpomene. A tak si dnes pojďme připomenout Ham-and-eggs, čili  pěkně po česku, hemenex. 

Když nechcete snídat koblihy.

Ingredience:
(2 porce)

4 vajíčka
3 plátky slaniny nebo šunky
tenoučký plátek másla
špetka soli
ještě menší špetka čerstvě umletého pepře
pár snítek pažitky

Postup:
Do misky rozklepneme vajíčka, abychom měli šanci případně vybrat skořápky nebo eliminovat zkažený kousek.
Na pánvičce rozehřejeme máslo, aby teklo položíme na něj šunku. Lehce ji opečeme a přidáme vajíčka a špetku soli.  Lehce, jen pár minut, opékáme, dokud vajíčka nemají hustotu, která vám vyhovuje. Ne moc suchá, ale ani ne moc tekutá.
Nakonec posypeme čerstvě umletým pepřem a snítkou pažitky.

Tipy:
V případě, že máme pěknou slaninu, máslo použijeme už jen na pomazání opečeného chleba, který budeme přikusovat.

Hemenex lze obohatit o cibulku, já si občas k němu zlehka opeču rajče.


1 komentář:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.