Uznávám, že není zrovna cuketová sezóna, ale je dobré znát svoje možnosti. Pomazánka z pečené
cukety a fazolí je překvapivě dobrá a díky přidanému chili příjemně pikantní. A přirozeně bez masa a bez laktózy.
Když vám česneková a rybičková pomazánka lezou už ušima.
Ingredience:
1 střední cuketa
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
špetka chili papričky (nebo podle chuti)
2 lžíce bílého vína (volitelné)
120 g bílých fazolí
špetka soli
Postup:
Cuketu nakrájíme na kostky a spolu s česnekem (může být celý stroužek v kuse) a chili papričkou pečeme v olivovým olejem vymazané remosce. Kdyby se cuketa lepila, můžeme ji trochu podlít bílým vínem.
Pečeme aspoň půl hodiny, dokud není cuketa měkká.
Poté ji necháme vychladnout a nakonec dáme do mixéru, spolu s fazolemi. Mixujeme, dokud nejsme spokojeni s konzistencí pomazánky.
Dobrý den, děkuji za zajímavý recept! Fazolky jsou vařené nebo z konzervy? Děkuji za odpověď!
OdpovědětVymazatJarka