Když milujete vůni čerstvě upečeného chleba.
Ingredience:
(na 750g bochník - nevážila jsem ho, ale pokud si mám z programů vybrat 750g nebo 900g, tak je to určitě ten menší)
200 ml vody
150 g bílého jogurtu
1 lžička soli
1 lžička cukru demerara
1 lžička vinného octa
300 g žitné mouky
50 g bio špaldové krupice
50 g pohankové mouky
1 lžíce makových semínek
5 g droždí
Postup:
Hnětací nůž pomažeme máslem nebo olejem, aby se na něj nepřilepilo těsto.
Ingredience dáme v pořadí, ve kterém jsou uvedeny, do formy a zapneme program BASIC.
V první fázi míchání a kynutí je třeba dávat pozor, aby se mouka dobře spojila a proto musíme občas zasáhnout a usazenou mouku z okrajů formy přimíchat do těsta špachtlí.
Peče se cca 3 hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.