Odšťavňovač jsem musela vrátit mamince, ale pro změnu jsem si od ní půjčila výbornou domácí pekárnu. A od té doby pečivo nekupuju. Nejlepší na tom je, že pšenici, která je plná zrádného lepku, odzvonilo. Žitná mouka ho samozřejmě obsahuje také, ale zdaleka ne tolik.
Když milujete vůni čerstvě upečeného chleba.
Ingredience:
(na 750g bochník - nevážila jsem ho, ale pokud si mám z programů vybrat 750g nebo 900g, tak je to určitě ten menší)
200 ml vody
150 g bílého jogurtu
1 lžička soli
1 lžička cukru demerara
1 lžička vinného octa
300 g žitné mouky
50 g bio špaldové krupice
50 g pohankové mouky
1 lžíce makových semínek
5 g droždí
Postup:
Hnětací nůž pomažeme máslem nebo olejem, aby se na něj nepřilepilo těsto.
Ingredience dáme v pořadí, ve kterém jsou uvedeny, do formy a zapneme program BASIC.
V první fázi míchání a kynutí je třeba dávat pozor, aby se mouka dobře spojila a proto musíme občas zasáhnout a usazenou mouku z okrajů formy přimíchat do těsta špachtlí.
Peče se cca 3 hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.