Karas pečený s petrželovým máslem

Karas je podle klasifikace našich rybářů podřadná ryba. Je to ryba rybníková, může být poněkud blátivá a svojí vůni připomíná kapra. Oproti kaprovi má taky mnohem víc zrádných kůstek. Ale chuťově je moc dobrá, zvlášť když se upeče s domácím bylinkovým máslem.

Když chcete zdravé omega-3.




Ingredience:
(pro 4 osoby)
2 vykuchaní karasové
3 stroužky českého česneku
šťáva ze 1/4 citrónu
1 lžička soli
4 kuličky čerstvě rozdrceného pepře
4 lžíce najemno nasekané petrželky
2 lžíce másla
1 lžíce mandlových plátků
1 dcl bílého vína

Postup:
Ryby omyjeme a osušíme. Poté je posolíme zevnitř i na povrchu.
V misce smícháme máslo, petřel, pepř, propasírovaný česnek a citrónovou šťávu a vytvoříme jednolitou hmotu, takové bylinkové máslo. Máslem naplníme ryby a zbytkem je trochu potřeme na povrchu. Nakonec je posypeme mandlemi.
Podlijeme vínem.

Pečeme v předehřáté troubě cca na 180°C zhruba 35 minut, nebo dokud nezačne maso odpadávat od kosti.

V průběhu pečení dáváme pozor, aby se nám víno nevypeklo a ryby nepřilepily.

Podáváme s bramborem uvařeným ve slupce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.