Karas je podle klasifikace našich rybářů podřadná ryba. Je to ryba rybníková, může být poněkud blátivá a svojí vůni připomíná kapra. Oproti kaprovi má taky mnohem víc zrádných kůstek. Ale chuťově je moc dobrá, zvlášť když se upeče s domácím bylinkovým máslem.
Když chcete zdravé omega-3.
Ingredience:
(pro 4 osoby)
2 vykuchaní karasové
3 stroužky českého česneku
šťáva ze 1/4 citrónu
1 lžička soli
4 kuličky čerstvě rozdrceného pepře
4 lžíce najemno nasekané petrželky
2 lžíce másla
1 lžíce mandlových plátků
1 dcl bílého vína
Postup:
Ryby omyjeme a osušíme. Poté je posolíme zevnitř i na povrchu.
V misce smícháme máslo, petřel, pepř, propasírovaný česnek a citrónovou šťávu a vytvoříme jednolitou hmotu, takové bylinkové máslo. Máslem naplníme ryby a zbytkem je trochu potřeme na povrchu. Nakonec je posypeme mandlemi.
Podlijeme vínem.
Pečeme v předehřáté troubě cca na 180°C zhruba 35 minut, nebo dokud nezačne maso odpadávat od kosti.
V průběhu pečení dáváme pozor, aby se nám víno nevypeklo a ryby nepřilepily.
Podáváme s bramborem uvařeným ve slupce.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.