Nikdy se mi nechtělo dělat carrot cake a nikdy se mi nechtělo patlat se s cupcakama. No a pak jsem narazila na recept, kde se z těsta na mrkvový dort dělaj muffiny a byly ozdobené takovou pěknou bílou polevou, že jsem si řekla, že to konečně zkusím. Trochu jsem upravila recept a musím říct, že ty muffiny samotný jsou famtastický. Ta poleva je horší, ale přikládám recept, kdyby někdo chtěl vyzkoušet.
Když už vás nebaví klasické cukroví a chcete změnu.
Ingredience:
Na těsto
(vzešlo z toho 22 ks)
1 1/4 hrnku cukru demerara
1 1/4 hrnku žitné mouky
1 hrnek rostlinného oleje
2 vejce
1 vrchovatá lžička skořice
1 hrnek nasekaných hrozinek
100 g mletých mandlí
1 lžička mletého zázvoru
1 vrchovatá lžička jedlé sody
1 lžička soli
Na krém:
(namažete jím tak půlku muffinů)
50 g másla
50 g moučkového cukru
4 lžíce lučiny žervé
špetka soli
vanilkový cukr
lžička citrónové šťávy
Postup:
Muffiny
Smícháme nejprve suché a pak mokré ingredience. Formu na pečení muffinů vyložíme papírovými košíčky, které naplníme zhruba do 3/4. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme 8 minut. Potom ubereme teplotu na 170°C a pečeme dalších 30 minut.
Než muffiny vychladnou, připravíme krém.
Krém
Všechny přísady necháme po celou dobu přípravy muffinů vyndané z lednice, aby dosáhly pokojové teploty. Potom vše smícháme a důkladně hmotu necháme zpracovat robotem, nebo mixérém, dokud není vše hladké a jednolité. Na muffiny jsem krém mazala nožem, ale šlo by to asi i něčím sofistikovanějším :-)
Tip:
Místo krému můžeme podívat se zakysabou smetanou, nebo domácí šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.