Luxusní marmeláda z aronie a angreštu

Dost často experimentuju, někdy to dopadne špatně, jindy tak dobře, že se nestačím divit. Ten druhý případ platí pro tuhle marmeládu. Co dělat s hrmoadou aronie a zmrzlého rybízu? Na koláč se to nějak nehodilo, tak jedině marmeláda. Ale co dělat, když je mimo sezónu a v obchodech nemají želírovací cukr? Použít jiný a zdravější. Nemluvím o tom, jak moc zdravá je aronie samotná.

Tahle mňamka se dá použít všude, kam byste dali brusinky. K sýru, k masu, ale i na namazání na rohlík s máslem je skvělá. 



Ingredience:
0,75 l rozmixované aronie a angreštu (to je něco přes půl litru od obou ovocí, aronie může být trochu míň)
0,5 l demerara cukru
1/2 čajové lžičky kyseliny citrónové
2 lžičky skořice

Postup: 
Ovoce rozmixujete v mixéru, přelijete do hrnce a přimícháte cukr, skořici a kyselinu citrónovou.
Za častého míchání vaříme zhruba 50 minut, přičemž sbíráme nahoře vytvořivšíse pěnu.

Hotovou marmeládu nalijeme do vysterlilizovaných skleniček a poté hned otočíme dnem vzhuru. Tak je necháme, dokud marmeláda nevychladne.

1 komentář:

  1. Tak nevím.. marmeláda s rybízem, nebo angreštem?
    A také nevím co je demerara cukr?

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.