Salát z čínského zelí, s čočkou, granátovým jablkem a medovo-hořčicovou zálivkou

Recepty z čínského zelí se asi začnou množit. V obchodech prodávají kusy velké jako čínská hlava, a
jelikož hlavním konzumentem v domácnosti je sotva 10cm želva, musím ji s tím trochu pomoct. Když je zelí doporučené pro želvy, jistě bude prospěšné i pro člověka. Do salátu normálně preferuju jiné lupení, ale i tomuhle přicházím dost na chuť a s nascházející zimou to bude asi lepší volba, než salát hlávkový. 

Tak trochu jinej salát. Ale ta zálivka, až ochutnáte, nebudete chtít jinak. 

Ingredience:
(pro 2 osoby)
6 listů čínkého zelí
1/2 okurky
2 na tvrdo uvařená vejce
5 lžic sterilované čočky
semínka z půlky granátového jablka

Na zálivku:
lžíce medu
1/4 lžičky kremžské hořčice
lžíce citrónové šťávy
špetka soli
lžíce olivového oleje

Postup:
Zeleninu omyjeme, nakrájíme a smícháme s na jemno nakrájeným vajíčkem a granátovým jablkem.
Ingredience na zálivku důkladně promícháme, dokud se případně cukernatý med nerozpustí a zalijeme jí salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.