Dýňový koláč z listového těsta (na slano)

Mám pocit, že oranžové jídlo se hodí k podzimu. Dýně, mrkve, mandarinky. Asi to bude tím, že ladí s barvou padajícího listí. Taková dýně je naprosto multifunkční, hodí se do polévky, do sladkého koláče, do tohohle slaného, nebo se dá jíst syrová. Aspoň taková hokaido. Ať tak či tak, pokaždé je výborná. V tomhle receptu se úplně rozplývá na jazyku. Příště bude koláč na sladko, a bez všude proagovaného dýňového pyré, protože nevím jak vy, ale já mám dojem, že to v Bille opravdu nemají. 

Když nejste tolik na sladké, ale rádi si sem tam něčeho zobnete.  



Ingredience:
(na jednu remosku)
1/2 balení listového těsta
1/5 střední dýně hokaido, oloupaná a nakrájená na kousky
50 g másla
lžička tymiánu
špetka pepře
špetka soli
dýňové smínko

Postup:
Kousky dýně asi na 8 minut podusíme, aby změkla.
Těsto rozválíme a dáme na dno remosky, poté na něj poskládáme kousky dýně. Pěkně geometricky, bude se to lépe vyjímat.
Máslo rozehřejeme, smícháme se špetkou soli, pepře a tymiánem. Směsí pak zalijeme dýni.
Pečeme tak 15 minut, v zásadě tak dlouho, než začnou tmavnout kraje.
Hotový koláč posypeme dýňovými semínky.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.