Losos s čínským zelím a kapkou dýňového oleje

No jo, je tady další z receptů, jak odejíst želvě zelí. Nicméně, třešničkou na dortu u tohohle receptu je dýňový olej. Jeho pořízení sice není nejlevnější, ale dokáže i z obyčejného jídla (jako třeba čísnké zelí) udělat vyloženě pochoutku. O tom, že je zdravý není snad ani třeba mluvit (vitamín E, antioxidanty, ...). Stačí opravdu kapka.

Nejen, když máte doma moc zelí. 

Ingredience:
(pro 2 osoby)

2 kousky lososa
4 listy čínského zelí
6 rajčátek
dýňová semínka
lžíce dýňového oleje
šťáva z citrónu
sůl
cca 12 semínek kopru (případně čerstvá snítka)

Postup:
Abychom byli zdraví, lososa nebudeme smažit, ale jen ho lehce podusíme na pánvi ve vodě. Přidáme sůl a kopr, aby měl dobrou chuť.

Zelí omyjeme a nakrájíme na kusy, stejně tak rajčata. Lososa servírujeme na lůžko ze zelí, přidáme rajčata, nakonec posypeme dýňovými semínky a zakápneme (hlavně zeleninu) olejem. Lososa můžeme lehce pocitrónovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.