Skořicovo-oříškova quinoa k snídani

Začíná se ochlazovat a tak je nejvyšší čas začít s teplýma snídaněma. Některé nezaberou ani tak dlouho na přípravu a jsou hodnotnější, než leckteré cereálie. Třeba tahle, díky quinoe a ořechům se může řadit mezi tzv. superfood. Quinoa totiž obsahuje hodně proteinu, riboflavin, je málo kalorická, má nízký glikemický index a navíc nebosahuje lepek. 

Když dobře posnídáte, bude váš den mnohem lepší.

Ingredience:
(4 porce)
1 hrnek quinoy
1,5 hrnku vody
1 celá skořice
cca 10 mandlí
cca 10 dýňových semínek
2 lžičky sezamových semínek
4 lžíce javorového sirupu
špetka soli

Postup:
Quinou propláchneme ve studené vodě a dáme vařit do vody mírně osolené. Zároveň přidáme skořici. Vaříme cca 15 minut, dokud není quinoa měkká.
Případnou vodu navíc zcedíme. Skořici vyndáme.
Ořechy rozdrtíme, třeba v hmoždíři.
Quinou rozdělíme do misek, posypeme ořechy a zalijeme javorovým sirupem.

Tip:
Quinou můžeme uvařit den předem do zásoby, abychom ráno neztráceli moc času.
K ořechům můžeme dát i hrozinky, nebo jiné sušené ovoce.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.