Uznávám, že příprava angreštové marmelády není žádná věda a ani jsem neobjevila nic nového, proč bych tady vůbec takový recept měla zmiňvat. Přesto si sem našel cestu. Nejen, že pekně ladí s marmeládou z kiwi (vypadá totiž skoro stejně), navíc na angrešt se často zapomíná a lehce nakyslá chuť téhle marmelády se skvěle hodí do vánočního cukroví.
Až se zima zeptá, co jste dělali v létě.
Ingredience:
(na 6 menších skleniček, tj. cca 2 litry marmelády)
1 kg angreštu
0,5 kg želírovacího cukru
Postup:
Připravme si skleničky. Já je vždy předem vypláchnu vařící vodou (včetně víček) a nechám oschnout.
Angrešt opláchneme a důkladně rozmixujeme v mixéru. Poté vmícháme želírovací cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Postupně sbíráme pěnu. Vaříme asi 5 minut a poté hned nalijeme do připravených skleniček. Na půl hodiny otočíme dnem vzhůru a můžeme se těšit na zimu.
Dneska doslo na tuhle marmeladu s jogurtem a musli a teda 10 z 10, strasne zajimava chut! :)
OdpovědětVymazat