Slaný koláč z řepy

S řepou se toho dá dělat skutečně mnoho, například tenhle super koláč z listového těsta s kozím nebo čerstvým sýrem. Příprava trvá asi 45 minut a snědený ho budete mít hned. Hodí se na večeři, nebo na svačinu.

Protože řepa pomáhá stabilizovat cukr v krvi.



Ingredience:
1 velká nebo dvě střední řepy
listové těsto (stačí polovina balení)
kozí nebo čerstvý sýr
80g másla
1 lžíce octa
1 lžíce nerafinovaného cukru
špetka soli
tymián

Postup:
Řepu vaříme ve slupce, dokud nezměkne. Poté necháme lehce vychladit, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

Rozehřejeme remosku a vymažeme remoskovou formu.

Odebereme půl těsta a vyválíme z něho placku, kterou položíme na dno formy. Kraje zohybáme tak, abychom dostali úhledný kulatý koláč.

Kolečka řepy od kraje klademe po obvodu, jedno těsně vedle druhého.

Máslo rozpustíme s cukrem, octem, solí a lístky tymiánu a celou směsí polijeme řepu.

Pečeme asi 15 minut a nakonec posypeme kousky sýra.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.