Pomazánka z červené řepy a fazolí

Někde tomu taky říkají hummus. Já myslím, že je to pomazánka. A nemá ani smysl opakovat, že je nejen dobrá, ale i zdravá. Tak konec okecávání a jde se na věc.

Když už si nechcete mazat chleba máslem. 



Ingredience:
(pro 6-8 osob)

1 středně velká řepa
plechovka bílých fazolí
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
mořská sůl
4 kuličky černého pepře
pažitka (nejen na ozdobu)

Postup:
Řepu uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Při vaření řepy nezapomeňte na rukavice.
Fazole hodíme do mixéru, přidáme řepu, prolisovaný česnek, sůl, olej, na jemno nasekanou pažitku a rozdrcený pepř. Pepř doporučuji rozdrtit důkladně, jinak vám bude chroupat v zubech.

Pořádně rozmixujeme a necháme do druhého dne odstát, aby se chutě vzájemně promíchaly.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.