Pohanka s listovým špenátem a tofu

Věděli jste, že pohanka pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a zabraňuje arteroskleróze? Navíc
je to dobrý zdroj vlákniny. Chápu, že pro někoho může být až moc zdravá, ale když se dobře nakombinuje, tak chutná až překvapivě dobře. 

Když chcete doplnit vlákninu a bílkoviny.



Ingredience:
(cca 2 porce)
Půl skleničky pohanky
4 stroužky česneku
lžíce másla
hrst špenátových listů
půlka balení uzeného tofu
půlka menší cibule
lžíce sušeného sojového mléka
sůl
pepř (doporučuji vícebarevný, rozdrcený)

Postup:
Pohanku uvaříme podle návodu na krabičce - tj. nasypeme do vroucí vodu, 1 - 2 minuty povaříme a pak necháme cca 15 - 20 min ve vodě odstát.

Mezitím cibuli nakrájíme na kostičky, tofu na větší kostky, česnek budeme lisovat. Listy špenátu omyjeme a spaříme v horké vodě.

Na pánvičce rozehřejeme máslo a osmahneme cibulku. Přidáme, sůl a pepř a česnek. Poté ještě listy špenátu a asi 5 min udežujeme na mírném ohni.

Nakonec přisypeme pohanku a ještě pár minut necháme na ohni. Pro zjemnění chuti můžeme přidát lžíci sojového mléka.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.