Ztracené vejce a čerstvý špenát k snídani

Když se povede ráno, je skoro jisté, že povedený bude i celý den. Takže si udělejte čas, dejte si krásně voňavou kávu a k tomu vydatnou snídani. Když to takhle pěkně nakombinujete, budete mít jistotu, že do oběda nebudete mít hlad.

Pro krásná rána.



Ingredience:
(pro 2 osoby)
2 krajíce celozrnného chleba
4 vejce (2 na osobu)
4 lžíce octa
sůl
lžíce másla
2 stroužky česneku - nakrájené na malé kousky
půlka cibule - nasekaná na kostičky
plná hrst špenátu
2 lžíce sojového mléka v prášku
sůl
pepř

Postup:
Na pánvičce rozehžejeme máslo, přidáme nasekanou cibulku a lehce ji osmahneme. Pak přidáme česnek a asi 3 minuty zhlehka opečeme. Přidáme sůl a pepř.
Špenát propláchneme v cedníku a poté spaříme horkou vodou, aby lehce změkl. Přidáme na pánvičku a zlehka mícháme dalších 5 - 10 min. Nakonec pro zjemnění přidáme sojové mléko.
Zaklopíme a hurá na vajíčka.

Uvaříme litr vody a přidáme 2 lžíce octa. Uprostřed uděláme vír a nalijeme rokleplé vajíčko. A pak ještě jedno. Vaříme asi 1,5 min.
Vajíčka vylovíme sítkem, dolijeme ocet a postup zopakujeme s dalšími dvěma. Víc jak dvě vajíčka naráz se vařid nedoporučují.

Chleba rozpečeme v toastovači a můžeme podávat.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.