Výborná řepa s mrkví

Každý měsíc kousek řepy. Připadáte si tak? Já už skoro jo, ale když je tak dobrá a zdravá. Takže tentokrát verze s mrkví, případně se dá doplnit i cizrna, tofu, cokoli si vzpomenete. Akorát vyfotit se to moc nepovedlo :-(

Když máte málo energie, když máte špatnou náladu, když milujete řepu.



Ingredience:
1 červená řepa
2 mrkve
2 stružky česneku
balsamicový ocet
olivový olej
pepř

Postup:
Řepu oloupeme, nakrájíme na malé kostky a pořádně opláchneme a dáme vařit.
Mrkev také oškrábeme a nakrájíme na podobně velké kusy jako řepu a také dáme vařit - raději do jiného hrnce, jinak se zbarví do růžova.

Když je zelenina uvažená a trochu zchladlá, můžeme se pustit do hlavní přípravy. Na pánvičce rozehřejeme olivový olej, přidáme řepu, mrkev, prolisovaný česnek, pepř a sůl a chvíli smažíme, aby se chutě propojili. Zakápneme dvěma lžícemi balsamicového octa a ještě chvilku podusíme.

Můžeme podávat se salátem, bylinkama, dýňovými nebo slunečnicovými semínky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.