Sladká brambora s rukolou a cizrnou

Testuji nový způsob stravování. Bez masa (již několik měsíců, jak můžete vidět z receptů), bez lepku a bez laktózy. Zatím to jde, ovšem recepty vyžadují jistou dávku invence. Nakonec ale nijak složité nejsou. Třeba taková sladká brambora, ta je hnedka upečená a chutná trochu jako dýně. V kombinaci s rukolou se pak chutě krásně vyváží a máte zdravý chutný oběd.

Když chcete mít na talíři barvy a míte přísnou dietu.



Ingredience:
(2 porce)
1 velká batáta (sladká brambora - velká asi jako lidská pěst a uvnitř oranžově zbarvená)
3 stroužky česneku
máslo/olivový olej
rozdrcený bílý pepř
4 lžíce cizrny
hrst rukoly

Postup:
Bramboru oloupeme, nakrájíme na kostičky asi 3x3cm a dáme do máslem vymazané remosky. Přidáme vyloupané stroužky česneku (v celku), lehce osolíme a opepříme. Pečeme v remosce, dokud brambora není krásně měkká.
Cizrnu lehoučce osmahneme na pánvičce.
Vše servýrujeme na listech rukoly.

Tip:
Místo cizrny se navrch skvěle hodí i kozí sýr.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.