Čočka, cizrna a brambory s chutí Indie

Zastesklo se mi po Indii, její rozmanitosti, chutích a většinou vegetariánských receptech. Jako většina i předchozích, tenhle je také bez masa. Naproti tomu obsahuje spoustu výživných látek, takže se nemusíte bát, že by vám chyběly nějaké živiny. Lze skoro celé dělat jen v jedné velké pánvi.

Když máte rádi chutě dálek a nejíte maso.



Ingredience
(až pro 4 jedlíky)

1 menší cibule na jemno nakrájená
2 prolisované stroužky česneku
1/2 skleničky červené čočky
1 lžička oleje
1 lžička soli
1/4 lžičky zázvorového koření
1 lžička masala koření
1 lžička kurkumy

půl plechovky cizrny
4 střední brambory
zakysaná smetana

Postup:
Čočku připravíme podle receptu Dal - čočka po indicku
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kusy.
Cizrnu i brambory přidáme na pánev, důkladně promícháme a případně přidáme ještě trochu kurkumy. Nakonec přidáme kelímek smetany, ještě jednou promícháme a máme hotovo.

Tip:
Nejlepší chuť má tenhle pokrm na druhý den, kdy jsou chutě krásně propojené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.