Dal - čočka po indicku

Třetí a poslední z mojí indické série. Překvapivě rychlé a navzdory tomu, že je to indické jídlo s indickým kořením, docela lehké. Nikdy bych nevěřila, že obyčejná čočka může být takhle dobrá. Nejlíp se hodí třeba s naanem.

Hodí super na oběd, když trochu víc pokořeníme, skvěle zahřeje v nadcházející zimě.

Ingredience
1 menší cibule na jemno nakrájená
2 prolisované stroužky česneku
1 na malé kousky nakrájené rajče
1/2 skleničky červené čočky
1 lžička oleje
1 lžička soli
1/4 lžičky zázvorového koření
1 lžička masala koření
1 lžička kurkumy

Postup
Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 min v ní uvaříme čočku.
Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min osmahneme na pánvičce. Pak přidáme čočku, ještě chvilku povaříme dokud všechny ingredience nezměknou a chutě nesplynou a můžeme servírovat. Lze dochutit šťávou z citrónu nebo čerstvým koriandrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.