Pita, chapati, roti, naan, přiznávám, že vyznat se ve všech indických druzích chleba bylo nad moje síly. Naučila jsem se tedy Naan, který mi kdysi někde zachutnal - a ani jsem netušila, že tenhle domácí recept mi bude chutnat ještě víc, ač konzistencí byl chlebík trochu jiný než v restauraci. Výhoda je, že se dělá ze stejného těsta jako Momo.
Když chcete nějakou dobrou přílohu ke svým indickým dobrotám.
Ingredience
1 sklenice proseté polohrubé mouky
1 lžička sypkého droždí
1/2 sklenice vody
sůl
Když chcete nějakou dobrou přílohu ke svým indickým dobrotám.
Ingredience
1 sklenice proseté polohrubé mouky
1 lžička sypkého droždí
1/2 sklenice vody
sůl
cca 5 kuliček rozdrceného černého pepře
hrstičku nastrouhaného sýra (volitelně)
1/2 nasekané cibule
2 stroužky na jemno nasekaného česneku
lžíce cukru
1/2 sklenice vody
Postup
nejprve smícháme mouku, droždí a vodu, v momentě, kdy vznikne aspoň trochu hmota můžeme přidat zbylé ingredience.
Těsto necháme pod utěrkou 25 min odpočinout.
Pak rozdělíme opět cca na kusy o velikosti velké švestky, vyválíme placky a každou pečeme na mírném ohni cca 5 - 10 min. Můžeme péct na másle, ale klidně i na sucho (určitě ale nesmažíme).
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.