Králičí hřbet se zeleninovým pyré

Přiznávám, že jsem kuře nahradila králíkem a vůbec nelituju. Výborné maso, mnohem zdravější. Naivně věřím, že králíci žijou v lepším prostředí, než kuřata. Tentokrát úplně jednoduchý recept, když se s přípravou nechcete moc namáhat a chcete, aby jídlo bylo zdravé a přípustné pro všechny možné alergiky (lepek, laktóza, ...).
Pokud byste hledali něco víc svátečního, zkuste králíka po francouzskou.

Protože se vám budou dělat boule za ušima a doplníte si denní dávku vlákniny a proteinů (nebo aspoň část).

Ingredience:
(pro 2 osoby)
kus králičího hřbetu
2 mrkve
2 petržele
1/4 celeru
půlka cibule
3 kuličky bílého pepře
jalovec
lžička dijonské hořčice
bylinky (saturejka, tymián)

Postup:
Celá příprava probíhá v remosce, takže je to fakt brnkačka a nenašpiní se tolik nádobí.
Králíka potřeme hořčicí a osmahneme, aby se maso zatáhlo.
Do remosky přidáme na kousky nakrájenou cibuli a všechnu zeleninu (kousky tak 1x1 cm). Přidáme koření (roztlučené v hmoždíři ideálně) a lístky bylinek.
Podle potřeby podlijeme (může být i vínem) - pečeme, dokud maso nejde dobře od kosti.

Upečené maso vyndáme a oddělíme od kosti.
Zbylou směs rozšťoucháme, aby vznikla jednolitá směs.
Servírujeme ozdobené větvičkou saturejky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.