Bez lepku? Bez tuku? Bez vajec? Bez laktózy? Bez cukru? A pořád s chutí! No jo, ono to jde a překvapivě to není ani tak těžké, jak jsem si myslela. Uznávám, že konzistence je maličko křehčí než ty klasický "karboše", co známe od babiček, ale pořád drží natolik, aby se daly bez obav servírovat, nebo třeba vzít do práce na oběd.
Hyperzdravé, megadobré.
Ingredience:
(pro dva lidi, a zbyde i na svačinu)
cca 300 g hovězího masa (já jsem použila falešnou panenku, ale může to být i méně luxusní kousek)
cca 300 g růžičkové kapusty
1/2 cibule
1 stroužek česneku
sůl
pepř
olivový olej na smažení (jde to i bez něj, ale pomalejc)
Postup:
Z kapusty odřízneme stonky a vaříme jí, dokud není měkká.
Všechny ingredience dáme do mlýnku na maso a rozemeleme. Smícháme, vytvoříme plačky a můžeme osmahnout. Jde to i bez oleje, ale musíte mít dobrou pánev. Já jsem tam lžíci oleje dala.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.