Jehněčí kotlety

Další recept inspirovaný cestami - lamb cutlets. Výborný kousek jehněčího, skvělé maso na steak, jednoduchá příprava a přitom tolik chuti. Takovou chuť nemá ani nejlepsí vepřová panenka.


Když to chcete snadno a s chutí.





Ingredience:
Jehněčí kotletky (cca 2 - 3 na osobu)
čerstvý rozmarýn
2 stroužky česneku
rozdrcené kuličky pepře
olivový olej
kapka citrónové šťávy

Postup:
Olej smícháme s kořením, přídáme rozdrcený (na jemno nasekaný) česnek a kapku šťávy. Ve vzniké směsi marinujeme kotletky asi den.
Pak postupujeme setjně, jako u steaku. lehce osmahneme z jedné a pak z druhé strany a necháme propéct. Odhaduju cca 5 minut, podle síly kotlety a podle toho, jestli máte raději propečené, nebo rare.

Jako příloha se skvěle hodí salát z polníčku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.