Dušené jehněčí s kořenovou zeleninou

Blíží se Velikonoce a pokud se nepletu, je to doba, kdy se jedí beránci. A to nejen ti pečení, pečivovití. Pár receptů na jehněčí už tady máme, tak jsem zapátrala a našla skvělý recept od mého oblíbence Jamieho. Celý den mi tady tahle dobrota voní v kuchyni a přitom je příprava tak jednoduchá. Navíc se tenhle recept bezvadně hodí na jaro, tak neváhejte a vyzkoušejte. Servírovat se může buď s jogurtem a koriandrem, nebo třeba v tortile. I s krajícem chleba se vám budou dělat boule za ušima a určitě nebudete mít hlad.

Když chcete po půstu doplnit trochu masa, milujete pečenou zeleninu a všemožný vůně jídla.



Ingredience:
(pro pořádně velký pekáč, na normální pekáček stačí půlka)
olivový olej
4 brambory, oloupané a nakrájené na menší kostičky
2 červené cibule, oloupané a na hrubo nakrájené
2 mrkve, oškrabané a nakrájené na kusy
2 petržele, oškrabané a nakrájené na kusy
větvička rozmarýnu
pomerančová kůra
lžička červené papriky
cca 500g jehněčího, nakrájeného na kousky
400 g plechovka cizrny
dvě 400g plechovky nakrájených rajčat
sůl
pepř

Postup:
Předehřejeme troubu - buď na 180 st, pokud chceme dusit rychleji (cca 4h), nebo na 140, pokud chceme dusit pomaleji.

V pekáčku osmahneme brambory, cibuli, mrkev a petržel. Přidáme sůl, pepř, rozmarýn a nastrouhanou pomerančovou kůru. Asi po minutě přidáme maso, cizrnu a rajčata. Dolijeme vodou, přivedeme k varu, pak přidáme tolik vody, aby vše bylo zakryté. Zakryjeme alobalem, šoupneme do trouby a můžeme si dát třeba vínko :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.