Špenátoví šnečci z listového těsta podle Adél

Tenhle recept jsem okoukala od kamarádky Adélky a udělal na mě dojem svojou jednoduchostí a rychlostí. Pekly jsme na Silvestra a po šnečcích se země slehla, že jsme sotva stihly ochutnat.

Zkrátka, skvělej recept, když čekáte hosty a nechcete trávit celý den u plotny.



Ingedience:
Listové těsto
150 g sýra
150 g šunky
1 balení špenátu
Smetana
Cibule
Česnek
Sůl, pepř

Postup:
Špenát připravíme jak jsme zvyklí, třeba se smetanou, cibulí a česnekem, ale pozor, aby nebyl moc řídký.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme na jakýsi čtverec, resp. obdélník.
Na těsto naneseme vrstvu špenátu, šunku a sýr. Pak ho zarolujeme, podobně jako štrůdl. Pak nakrájíme asi na 1,5 cm silná kolečka.
Kolečka (šnečky) dáme na plech a pečeme asi 15 min.

Tip:
Do šnečků můžeme dát cokoli, třeba jen šunku, sýr a trochu kečupu, nebo špenát a kousky lososa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.