Na pobytu v Anglii mi naše host mum každé ráno připravovala tu samou snídani, typickou anglickou porridge, ovesnou kaši. Úplně jsem ji milovala a teď, o víc jak 10 let pozdějc jsem si na ni vzpomněla, když jsem potřebovala dopotřebovat zbytek mléka a neměla doma nic moc k snídani.
Je to tak snadný a přitom rychlý, že ji zvládne i malý školák a nabízí spoustu variací.
Když chcete mít dobrý základ dne, bez umělých přísad.
Ingredience:
(2 porce)
Hrneček ovesných vloček
2 - 4 hrnky mléka
Borůvky
Nebo skořice, rozvařená jablka, ostružiny, kiwi, hrozinky, oříšky. Prostě cokoli, co máte doma a na co máte chuť.
Postup:
Hrnek vloček nechte přes noc změknout ve 2 hrnečcích mléka.
Pokud se všechno mléko vsákne, přidejte ráno ještě trochu a krátce povařte.
Posypejte ovocem a můžete podávat.
Tipickou? Müslli? Já bych se nejdřív podívala na gramatiku, než začnu cokoliv publikovat.
OdpovědětVymazat