Kdysi, ještě během studií, jsem bydlela s holčinou ze Španělska, která dělala strašně dobrý quiche. Už je to nějaká chvíle, ale teprve teď jsem se dostala k tomu, abych ho osobně vyzkoušela. V tomhle receptu uvádím verzi, kterou dělala Anna, je rychlá, docela dobrá a levná.
Když si na koleji chcete udělat něco lepšího než špagety s kečupem a plátkovým sýrem.
Ingredience:
1/2 balení listového těsta
4 vejce
1 pórek
4 plátky šunky
4 celé balení sýra (ideálně 45 % eidam)
200 ml smetany (12 %)
150 ml mléka
sůl, pepř
Postup:
Těsto vyválíme a vložíme do nádoby, ve které budeme quiche péct. Dno propícháme vidličkou.
Pórek omyjema a nakrájíme na kolečka. Dáme na pařáček a v páře vaříme, dokud není měkký.
Šunku a sýr nakrájíme na kostičky.
Vajíčka rozkvrdláme se smetanou a mlékem. Přidáme pórek, šunku a sýr, osolíme a opepříme. Směs nalijeme do pečící misky na těsto.
Pečeme asi 45 min na mírnější stupeň, dokud těsto nezačne zlátnout směs neztuhne.
Tip:
Anna dělala ještě další verze, např. se šunkou a žampióny, nebo můžete zkusit místo pórku dát cibulku.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.