Na úvod se přiznám, že jsem tenhle recept převzala (a lehce upravila množství) z časopisu Apetit. Připravovala jsem oběd pro pár jídleních fajnšmekrů, chtěla jsem nachystat nějaký jendoduchý a zajímavý předkrm a zároveň vyzkoušet něco nového. Časem přijdu se svojí alternativou, ale musím říct, že zálivka na tomhle salátu mě zaujala a je fakt dobrá. Stejně jako celý salát.
Když máte rádi kombinaci hruška/ořech a nevadí vám, že u toho není niva.
Ingredience:
(pro 4 osoby jako předkrm)
1/2 ledového salátu natrhaného na kousky
2 stonky řapíkatého celeru nakrájeného na kolečka
2 hrušky oloupané a nakrájené na kostičky
1 červená paprika na proužky nakrájená
hrstička hroznového vína (nakrájený napůl)
hrstička vlašských ořechů
3 lžíce jogurtu
2 lžíce na jemno nastrouhané okurky hadovky
2 lžíce na jemno nastrouhané cibule
pár stébel pažitky
sůl a bílý pepř
Postup:
Zálivku připravíme smícháním jogurtu, nastrouhané okurky, cibule, na jemno nasekané pažitky a soli s pepřem.
Zálivkou zalijeme směs zeleniny a můžeme podávat.
Hodí je jako předkrm i jako hlavní jídlo.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.