Nejlepší špenátovou polévku podle mého názoru dělají v restauraci u kina Mat. Akorát hutná, akorát chutná. Já doma dělám podobnou, ale moc se s tím nemažu.
Ingredience:
1 balení zmrzlého špenátu
1 kelímek zakysané smetany
3 stroužky česneku
1/2 cibule
pepř
sůl
muškát
lžíce másla
pár lžic mléka
Postup:
Na drobno nakrájený česnek s cibulí osmahneme spolu s kořením do zlatova na másle. Přidáme v rámci možností rozmrzlý špenát. Podlijeme trochou vody (bujónu) a počkáme, dokud se nezačne vařit. Mícháme a vaříme asi 5 - 10 min. Přidáme zakysanou smetanu a pokud je konzistence moc hustá, přidáme pár lžic mléka.
Lžičku smetany použijeme na ozdobu. Servírujeme s opečeným chlebem.
Tip:
Místo vody lze použít i trochu vývaru, nebo bujón.
Je tobré i posypané sýrem, např. parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.