Špenátová za pár

.. za pár minut a za pár korun.
Nejlepší špenátovou polévku podle mého názoru dělají v restauraci u kina Mat. Akorát hutná, akorát chutná. Já doma dělám podobnou, ale moc se s tím nemažu.


I když po špenátu svaly jako Pepek Námořník mít nebudeme, poslouží tahle polévka jako vydatný oběd.





Ingredience:
1 balení zmrzlého špenátu
1 kelímek zakysané smetany
3 stroužky česneku
1/2 cibule
pepř
sůl
muškát
lžíce másla
pár lžic mléka


Postup:
Na drobno nakrájený česnek s cibulí osmahneme spolu s kořením  do zlatova na másle. Přidáme v rámci možností rozmrzlý špenát. Podlijeme trochou vody (bujónu) a počkáme, dokud se nezačne vařit. Mícháme a vaříme asi 5 - 10 min. Přidáme zakysanou smetanu a pokud je konzistence moc hustá, přidáme pár lžic mléka.

Lžičku smetany použijeme na ozdobu. Servírujeme s opečeným chlebem.

Tip:
Místo vody lze použít i trochu vývaru, nebo bujón.
Je tobré i posypané sýrem, např. parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.