Nejjednodušší sýrové fondue

Každý o nich slyšel, hodně lidí je i vyzkoušelo, ale pořád se najde pár duší, kteří neví, jak na to. Přikládám nejjednodušší recept na fondue.




Proč to zkoušet? Protože je to rychlé, levné a zábavné :-)



 
Ingredience:
Předpřipravená směs sýrů (viz obrázek; 1 balení = 2 osoby)
2 stroužky česneku
3 lž. bílého vína
Rohlíky, bagetky nebo bílý chléb

Postup:
Směs sýrů rozehřejeme na plotně v kastróle, přidáme prolisovaný česnek a ke konci trochu vína. Když jsou sýry zcela roztavené, přendáme na fondue stojan a nastavíme střední sílu plamene.

Pečivo nakrájíme na kostičky a namáčíme v sýru. Zapíjíme bílým vínem.

Tip:
Ve Švýcarsku se prý říká, že je potřeba pít hodně vína, aby se z pečiva s sýrů neudělal v břiše těžký knedlík. Tak s chutí do toho. Santé!

1 komentář:

  1. Místo vína se doporučuje použít třešnovici - kirsch. Česnek je také možno dát nakrájený na plátky (2 - 4 stroužky) do kastrólu jako první.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.