Cheesecake Míša

Vyzkoušela jsem zatím dva recepty na cheesecake (jeden pečený a druhý cheesecake za studena). Oba chutnají skvěle, zvlášť pokud se nechají několik dní odležet, nicméně nejedná se o nijak lehkou nebo dietní stravu. Proto jsem recepty trochu upravila a přináším dašlí, který chutná něco mezi cheesecakem a zmrzlinou Míša, z čehož také pochází název.


Proč zrovna tenhle? Je to lehké jídlo, bez vajec, samý tvaroh, který ovšem zaz až tolik jako tvaroh nechutná ;-)





Ingredience:
1.) Korpus
1,5 balení sušenek Club
cca 150 g obyčejného másla

2.) Náplň
400 - 500 g tvarohu (polotučný, měkký)
1 vanilkový cukr
4 lžíce přírodního cukru
1 bílý jogurt
citrónová štáva z 1/2 citrónu
kůra z citrónu
3/4 balení želatiny za studena
150 ml vody

Postup:
1.) Korpus
V pulsním mixéru (s dlouhými noži) rozdrzíme sušenky na jemno.
Do směsi přidáme máslo a mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne jakási celistvá hmota.
Hmotou ze sušenek rovnoměrně pokryjeme dno pečící misky tak, aby nikde nebyla mezírka a na dně byla vrstva kompaktní.
Formu i s korpusem dáme do mrazáku a vyndáme až když je hotová náplň.

2.) Náplň
Tvaroh s cukrem dáme do pulsního mixéru, aby se vytvořila hladká hmota a vše bylo dobře promícháno. Tvaroh se v mixéru hezky zjemní.
Přidáme jogurt, šťávu z citrónu a citrónovou kůru a vše důkladně promícháme.
Želatinu důkladně rozmícháme ve 150 ml vody a smícháme se směsí.
Takto připravenou směs nalijeme na korpus a dáme přes noc vychladit.

Tip:
Lze přimíchat i lžíci medu, je zdravý.
Doporučuji podávat až po 48h, kdy je celý cake pěkně rozleželý chutě kompaktní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.