Proč to zkusit? Nepeče se to, nevyžaduje to žádné speciální dovednosti a chutná to božsky.
Pro skleněnou formu o průměru 25 cm
Korpus
1 balení sušenek Club
cca 100 g obyčejného másla
Náplň
400 - 500 g tvarohu (polotučný, měkký)
2 žloutky
1 vanilkový cukr
4 lžíce přírodního cukru
1/2 kelímku smetany (použita 12%)
citrónová štáva z 1/2 citrónu
kůra z citrónu
1 balení želatiny za studena
150 ml vody
Postup:
1.) Korpus
V pulsním mixéru (s dlouhými noži) rozdrzíme sušenky na jemno.
Do směsi přidáme máslo a mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne jakási celistvá hmota.
Hmotou ze sušenek rovnoměrně pokryjeme dno pečící misky tak, aby nikde nebyla mezírka a na dně byla vrstva kompaktní.
Formu i s korpusem dáme do mrazáku a vyndáme až když je hotová náplň.
2.) Náplň
Tvaroh s cukrem dáme do pulsního mixéru, aby se vytvořila hladká hmota a vše bylo dobře promícháno. Tvaroh se v mixéru hezky zjemní.
Přidáme smetanu, šťávu z citrónu, citrónovou kůru a žloutky a vše důkladně promícháme.
Želatinu důkladně rozmícháme ve 150 ml vody a smícháme se směsí. Takto připravenou směs nalijeme na korpus a dáme přes noc vychladit. (Stačily by i 3 hodiny, ale přes noc se vše lépe rozleží).
Tip:
Můžeme ozdobit citrónem či limetou, na vrch lze dát také např. malinovou marmelédu.
V původním receptu, z kterého jsem hlavně vycházela byla použita smetana na šlehání. Smetana se ušlehala (ne úplně napevno, ale dost, aby držela), a jemně se zabalila do připravené směsi po tom, co se tam dala želatina. I to stojí za zkoušku.
Odlehčená varianta tohohle receptu je "Cheesecake Míša", který ale vůbec nepřipomíná zmrzlinu se stejným názvem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.