Někdo má rád na pizze těsto, někdo naopak vršek. V obchodech (spíš, než v pizzeriích) se setkáváme s takovou, která je samé těsto pomazané protlakem, občas narazíme na jemňoučké těstíčko s dobrými přísadami. Ale proč jíst polotovary, když si můžeme doma se stejným množstvím vynaloženého úsilí (i peněz) udělat stejnou a možná ještě lepsí dobrotu?
Již jsem se o ní zmiňovala. Příprava trvá asi 15 min. včetně pečení. Je flexibilní, nízkorozpočtová a lahodně křupavá. Taková je superrychlá pizza.
Ingredience:
listové těsto
rajčatové pyré
šunka
kukuřice
sýr na posypání
(nebo cokoli, co vám na pizze chutná)
Příprava:
Na pomoučeném válu rozválíme těsto do požadovaného tvaru tak, aby bylo tenké. Lze ho např. rozprostřít na celý pekáč.
Těsto dáme na vymazaný pekáč nebo na pečící papír a postupně na něj dáváme všechny přísady, které nám chutnají. Rajčatové pyré, šunka, kukuřice, sýr. Celou pizzu můžeme posypat provensálskými bylinkami.
Pečeme v rozehřáte troubě asi 15 - 20 min, dokud těsto nezezlátne.
Tip:
Do rajčatového pyré můžeme vmíchat rozdrcený česnek, aby pizza byla více aromatická.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.