Řecký salát s tuňákem

Léto, dovolené, saláty, to k sobě neodmyslitelně patří. A tak i když dávno v domácích končinách, vyzkoušejte tenhle skvělý a rychlý letní salát. Rozhodně stojí za to.

Když vám chybí vůně dálek.




Ingredience:
(pro 2 - 4 osoby)

1/2 hlávky salátu salanova (tmavý kadeřavý salát)
4 střední rajčata
1/2 červené cibule
150 g uvařené cizrny
1/2 větší salátové okurky
150 g černých vypeckovaných oliv
čerstvý nebo balkánský sýr
čerstvě namletý pepř
200g tuňáka

na zálivku:
3 lžíce - panenský olivový olej
1 lžíce - tmavý balsamicový ocet
špetka soli
Důkladně promíchat.


Postup:
Cizrnu propereme a necháme alespoň 10 min "marinovat" v zálivce z olivového oleje a balsamica.
Zeleninu očistíme, opereme a nakrájíme. Na velký salátový talíř rozprostřeme listy salátu, poté okurku, rajčata, cizrnu. Přidáme tuňáka, sýr, olivy, zalijeme olejem smíchaným s octem a navrch dáme proužky červené cibule.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.