Nejsem moc velký fanda do průmyslově vyráběných kuřat, takže z drůbeže dávám jednoznačně přednost krůtě. Naopak mám ráda netradiční dochucovadla bez chemie, takže jsem se rozhodla vyzkoušet marinádu z medu a misa. Rozhodně doporučuji, maso chutnalo výborně.
Když máte rádi nové chutě.
Ingredience:
(2 porce)
3 ks krocaních křídel (cca 0,5 kg)
1/2 červené cibule nakrájené na kostičky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička hnědého misa
1 lžička medu
1/2 lž. kremžské hořčice
snítka tymiánu
(trocha soli, pokud jste zvyklí hodně solit, ja já nepoužívám)
Postup:
Smícháme olej, miso, med, hořčici a lístky tymiánu, dokud nevznikne jednolitá směs. Tou důkladně ze všech stran potřeme křídla.
Rozehřejeme troubu na 180 C.
Cibuli nakrájíme na malé kostičky, dáme dospod pekáče, podlijeme maličko vodou (0,5 cm), přidáme maso a pečeme zhruba 1:45 min, nebo dokud maso nepůjde dobře od kosti.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.