Salát z červené řepy se špenátem

Řepy není nikdy dost! Máte-li pocit, že ani po prostudování výpisu všech receptů s řepou vám stále chybí inspirace, zkuste tenhle superjednoduchý salát. Hotový je asi za 12 minut. 

Rychlý řepový oběd, hodí se, když zrovna nemáte čas.



Ingredience:
(2 porce)

Středně velká červená řepa - uvařená (dá se koupit třeba v Bille a chutná dobře, popř. můžete si ji uvařit sami, ale to pak příprava bude poněkud na delší dobu)

2 hrsti baby špenátu

2 vejce

lžíce slunečnicových semínek nebo vlašských

polévková lžíce lněného oleje

1/2 lžičky kremžské hořčice

Příprava:
Uvařenou řepu nakrájíme na kolečka.
Vejce uvaříme natvrdo a také nakrájíme na kolečka.
Špenát umyjeme, nebo spaříme vrouí vodou.

Hořčici buď smícháme s olejem, nebo každým zvlášť pokapeme salát.
Na závěr posypeme semínky.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.