Tapioca puding

Návštěva Vietnamských restaurací mě inspirovala k tomu, abych si koupila a vyzkoušela tapiocu, resp. tapiocové kuličky, které se používají na přípravu různých dobrot, třeba právě na pudinky.

Můžete vyzkoušet když chcete zákusek bez lepku a bez laktózy.


Ingredience:
1/3 hrnku tapioca kuliček
2 hrnky sojového nebo kokosového mléka
1 lžíce demerara cukru
1/4 vanilkového lusku

ovoce na ozdobu

Postup:
Tapioca kuličky necháme hodinu namočit v mléce.
Poté přimícháme cukr a semínka z vanilkového lusku. Na vaření můžeme pro intenzivní chuť klidně přidat i lusk jako takový, který je třeba poté odstranit.

Vaříme za častého míchání na mírnějším ohni asi 20 minut. Je třeba dát pozor, aby se kuličky nepřilepily a  mléko nepřeteklo.
Odstraníme vanilkový lusk a vaříme ještě asi 10 - 15 minut. V tuhle fázi záleží hlavně na původní velikosti kuliček. Na konci přípravy by měly být měkké a takové průhledné. Celá směs by se měla výrazně zhutnit.

Tip:
Podávat lze například s tropickým ovocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.