Černý bez obsahuje spoustu vitamínu C a podporuje pocení, takže je skvělý když na vás leze chřipka. Jako šťávu bych ho nepila, ale lžíce denně během sychravého podzimu nebo vlezlé zimy jako prevence nebo na zahnání prvotních příznaků by měla být účinná. Navíc velmi zajímavě chutná.
Když na vás něco leze.
Ingredience:
1500 g bezinek
200 g cukru
Postup:
Odebereme kuličky, oplácheneme a dáme na hodinu vařit do zaklopeného hrnce - není potřeba přidávat vodu, protože bezinky pustí dost šťávy.
Po hodině přecedíme, samotnou šťávu pak dáme do dalšího hrnce, přidáme cukr a ještě cca 10 minut vaříme, dokud se nerozpustí curk.
Přelijeme do sterilizované lahve a uchováváme na tmavém chladném místě.
Pozor:
Kuličky hodně barví, tak doporučuji při manipulaci používat ochranné rukavice a dát pozor na zatoulané kousky na podlaze.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.