Rychlá levná večeře, která vystačí pro čtyři osoby, nebo pro dva a zbytek si mohou vzít druhý den na oběd do kanceláře. Co si budeme namlouvat, často je domácí oběd mnohem lepší než to, co nabízí leckterá kantýna. Takže domácí přípravě jídel zdar.
Když ve vaší kantýně nevaří dobře.
Ingredience:
1 květák
10 menších brambor, uvařených ve slupce
2 větší vejce
sůl
čerstvě namletý pepř
špetka muškátového ořechu
čerstvá nebo sušená pažitka (1- 2 lžíce - podle chuti)
parmazán na posypání
olivový olej
Postup:
Květák rozdělíme na růžičky a povaříme (cca 30 min, podle velikosti růžiček).
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostičky.
Uvařený květák scedíme a růžičky také pokrájíme, aby byly podobně velké jako brambory.
Zeleninu smícháme dohromady, okořeníme a dáme do pečící misky. Celou směs ještě zalijeme olejem a nakonec i rozšlehanými vajíčky. Důkladně promícháme.
Nakonec vše posypeme nastrouhaným parmazánem, pokud ho máte hodně, neváhejte přimíchat některý i mezi zeleninu.
Pečeme na 150°C asi 35 - 45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.