Míchané lišky s vajíčkem podle Petra

Ne, nejsem milovníkem hub. Přesto jsem byla seznámena s tímto zajímavým receptem, který nemůžu jinak, než sdílet. Složení: houby + vajíčko, podobně jako smaženice, ale chutí ani konzistencí se tyto dva pokrmy nedají vůbec srovnat. Míchané lišky zkrátka nejsou tak slizké a rozhňahňané, jako smaženice a voní také podstatně lépe.

Když nemáte rádi smaženici.



Ingredience:
(pro 2 osoby)
200 g lišek, očištěných, nakrájených na větší kousky
40 g másla
1 stroužek česneku - nakrájený na kolečka
3 vejce
2 lžíce smetany
sůl
čerstvě umletý pepř
rozmarýn
parmazán
topinky

Postup:
Na pánvičce rozpustíme máslo spolu s česnekem a cca 3 minuty v této směsi restujeme houby. Poté česnek vyndáme, směs přiklopíme a dáme na mírný plamen.
V hrnečku bokem rozmícháme vajíčka se smetanou, solí a snítkou rozmarýnu.
Vajíčkovou směs přilijeme k houbám a na velmi mírném ohni zahříváme ještě asi 4 - 8 minut, dokud lišky nedojdou, ale směs musí být stále vláčná, aby se vajíčka nepřesušila.
Podáváme na topinkách posypané čerstvě umletým pepřem a nastrouhaným parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.