Nejrychlejší borůvková buchta


Znáte to, když doma máte vymetenou spíž, do obchodu se vám nechce a je potřeba něco upéct. Nebo naopak máte záplavu ovoce a marmelády na tři roky dopředu. V takové situaci je ideální tenhle recept na super rychlou a super snadnou buchtu. Výborná je se šlehačkou - domácí, ne s tou z rostlinných olejů v plechové nádobce.


Když nechcete ztrácet čas.


Ingredience:
(do formy velikosti remosky)

11/2 hrnku polohrubé mouky
1/4 hrnku cukru krupice
1/4 hrnku třtinového cukru
špetka soli
půl sáčku prášku do pečiva
vanilkový cukr nebo semínka z půl lusku vanilky

½ hrnku mléka
6 lžic změklého másla
1 větší vejce
1 hrnek borůvek

Příprava:
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, aby se buchta nepřilepila.

V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.

V další nádobě ušleháme máslo s veškerým cukrem, aby vytvořilo krémovou konzistenci, poté přidáme vajíčko.

Do nádoby s máslem postupně přimícháváme mouku, na střídačku s mlékem a šleháme. Měla by vzniknout jemná, konzistentní hmota.

Těsto přelijeme do remosky a posypeme borůvkami.

Pečeme zhruba 30-40 min (v troubě 40 min na 165°C), nebo dokud není suchá špejle, kterou píchneme do těsta.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.