Když nechcete ztrácet čas.
Ingredience:
(do formy velikosti remosky)
11/2 hrnku polohrubé mouky
1/4 hrnku cukru krupice
1/4 hrnku třtinového cukru
špetka soli
půl sáčku prášku do pečiva
vanilkový cukr nebo semínka z půl lusku vanilky
½ hrnku mléka
6 lžic změklého másla
1 větší vejce
1 hrnek borůvek
Příprava:
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, aby se buchta nepřilepila.
V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
V další nádobě ušleháme máslo s veškerým cukrem, aby vytvořilo krémovou konzistenci, poté přidáme vajíčko.
Do nádoby s máslem postupně přimícháváme mouku, na střídačku s mlékem a šleháme. Měla by vzniknout jemná, konzistentní hmota.
Těsto přelijeme do remosky a posypeme borůvkami.
Pečeme zhruba 30-40 min (v troubě 40 min na 165°C), nebo dokud není suchá špejle, kterou píchneme do těsta.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.