Zelené fazolky a brambory

Jeden z mých oblíbených receptů. Jeho kouzlo spočívá v jednoduchosti, skvělé kombinaci chutí a superrychlé přípravě. Dá se doplnit vajíčkem natvrdo, plátkem masa, nebo slaninkou. Prostě čímkoli, na co máte chuť.

Když chcete rychlý oběd. 



Ingredience:
(pro dvě osoby)
5 středních brambor
hrst zelených fazolek (zmrzlých, nebo z konzervy)
půlka cibule
2 lžíce másla
sůl
pepř


Postup:
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme.
Na pánvičce roztavíme máslo, zlehka na něm osmahneme na kostky nakrájenou cibulku a pak přidáme fazolky. Můžeme případně zlehka podlít vodou, aby se fazoky nepřipalovaly. Na pánvičce necháme, dokud fazoky nezměknou.
Nakonec na chvilku přihodíme pokrájené brambory a ještě trošku másla.
Osolíme, opepříme a podáváme třeba s lžičkou majonézy.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.