Holoubata pečená na divoko
Jednoho krásného dne mi do mrazáku doputovala taková maličká holoubátka. Jako kuře jsem je péct nechtěla, ani s nádivkou ne. Chtělo to nějakou důmyslnější kombinaci. Tak jsem prozkoumala pár zahraničních receptů, vybrala z každého něco a vznikla chuťová bomba, která uspokojí každého labužníka. Ale asi ne masožrouta, protože masa je na holoubatech opravdu málo.
Když chcete překvapit.
Ingredience:
(pro 2 osoby)
- na maso
3 holoubata
3 větší jarní cibulky
7 středních stroužků česneku
polévková lžíce čerstvého rozmarýnu
3 bobkové listy
3 kuličky nového koření
špetka soli
špetka kardamonu a zázvoru, skořice
čerstvě umletého pepře
2 lžíce oleje
3 plátky anglické slaniny
lžíce másla
červené víno
- příloha
3 větší brambory uvařené ve slupce
hrneček zmrzlého hrášku
nať z jarní cibulky
Postup:
- maso
Z cibule ořízneme nať a pokud je větší, nakrájíme jí podélně na čtvrtky nebo poloviny. Česnek oloupeme.
V misce uděláme marinádu tak, že smícháme olej, půlku lístků rozmarýnu, skořici, sůl, pepř, kardamon a zázvor.
Omytá holoubata pomažeme marinádou a dovnitř dáme stroužek česneku a zbylý rozmarýn.
V pekáčku rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli s česnekem, přidáme nové koření a bobkový list a pak přidáme holoubata, která rychle opečeme z každé strany. Podlijeme červeným vínem, cca deci, nebo vrstvu 1 cm a přiklopíme.
Pečeme v troubě na 180 cca 1,5 hod.
Pak odkryjeme, na každé holoubě dáme plátek slaniny, přepneme na gril a necháme v troubě ještě asi 20 minut, dokud nepřipravíme přílohu.
- příloha
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, nať nakrájíme na kolečka.
Hrášek dáme na pánev, zalijeme hrnkem vody a trochu ho povaříme, aby změknul.
Pak přidáme brambory, podlijeme trochou oleje, nebo šťávy z holoubat a ještě osmahneme/ohřejeme.
Nakonec přidáme natě z cibulky a důkladně promícháme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.