Salát z čerevné řepy, s rukolou, mladým špenátem, kozým sýrem a vlašskými ořechy

Pro změnu opět řepa. Tentokrát ve výborném salátu, který je tak krásně jednoduchý, rychlý a přitom tak chuťově vyvážený, že ho budete chtít jíst stále a pořád a nebudete mít nikdy dost. Proto ani neuvádím množství, prostě si dejte od oka a podle toho, jaký máte zrovna hlad.

Řepa je dobrá, když máte vysoký cholesterol.



Ingredience:
Listy rukoly
Listy baby špenátu
Bulva červené řepy
Kozí sýr
Vlašské ořechy

Na zálivku:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
půl lžičky kremžské hořčice
lžička medu
sůl
pepř

Postup:
Nejprve dáme vařit řepu, to může zabrat přes hodinu, záleží na tom, jak je velká. Já ji vařím ve slupce, protože tak si uchová víc živin i barvu.

Přísady na zálivku důkladně promícháme.

Pak omyjeme salát, nakrájíme řepu, a všechno smícháme. Polijeme zálivkou a navrch dáme oříšky a sýr.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.