Chřest s medovou omáčkou

Tenhle recept jsem kdysi našla v knize, která se myslím jmenovala "Francouzsky umějí žít", nebo tak podobně. Knihu jsem naposledy měla v ruce asi před 5 lety a pamatuju si jen to, že člověk by měl jíst jen polovinu toho, co má na talíři. Upřímně, touhle radou se neřídím. A kdybyste snědli jen polovinu z tohohle receptu, měli byste asi dost hlad.

Když chcete ochutnat chřest, jako ho jedí Francouzsky.



Ingredience:
(pro 2 lidi)

8 - 10 stonků chřestu
1/4 čajové lžičky soli
2 lžíce hrubozrnné hořčice (já jsem použila kremžskou)
2 lžíce medu
1/2 lžíce nasekané šalotky
3 kapky balzamikového octa
Rukola na ozdobu

Postup:
Chřest povaříme cca 3 min ve slané vodě a oloupeme.
Hořčici, med, ocet a šalotku umícháme do hladka.
Chřest rozdělíme na dva talíře, zalijeme omáčkou a můžeme servírovat.

Tip:
Chřest je dobré podávat oloupaný, lze to udělat před vařením, ale snazší je to až po povaření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.