
Když chcete ochutnat chřest, jako ho jedí Francouzsky.
Ingredience:
(pro 2 lidi)
8 - 10 stonků chřestu
1/4 čajové lžičky soli
2 lžíce hrubozrnné hořčice (já jsem použila kremžskou)
2 lžíce medu
1/2 lžíce nasekané šalotky
3 kapky balzamikového octa
Rukola na ozdobu
Postup:
Chřest povaříme cca 3 min ve slané vodě a oloupeme.
Hořčici, med, ocet a šalotku umícháme do hladka.
Chřest rozdělíme na dva talíře, zalijeme omáčkou a můžeme servírovat.
Tip:
Chřest je dobré podávat oloupaný, lze to udělat před vařením, ale snazší je to až po povaření.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.